MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Bernardus Golf Course en kantoren in Cromvoirt

Martijn ten berg – namens opdrachtgever Opportunity Partners (family office);

“Of ik nog iets kan zeggen over de manier van werken? Ja, mijn antwoord is eigenlijk precies zoals men zelf werkt. Kort, duidelijk en inhoudelijk. En het klopt altijd.”

 

Soms zijn er van die projecten die alles binnen je bedrijf aanspreken, qua werkzaamheden, ambitie en inspiratie. Dan komt er van alles los. In Cromvoirt was dat het geval.

Miba heeft in Cromvoirt de ontwikkeling en uitvoering van het greenkeepers gebouw en kantoren mogen begeleiden voor Opportunity Partners (family office). Daarnaast heeft Miba de uitvoering van het nieuwe clubgebouw begeleid.

Een prachtig ontwerp ging er aan vooraf, Piet Boon heeft de kantoren voor zijn creatieve rekening genomen. Patrick Russ en Pieter Laureys hebben het clubgebouw ontworpen. De diverse unieke bouwkundige elementen in de gebouwen hebben veel aandacht gevraagd in het ontwerp en de uitvoering. Kijk maar eens naar het bijzondere dak van het club gebouw en de exceptionele buitentrap. Maar bijvoorbeeld ook de vijver van het kantoor, uniek in zijn soort. Niet voor niets is de schoonheid van het totaal al door diverse fotografen vastgelegd.

Dat de opdrachtgever een goede neus heeft voor zaken blijkt wederom bij deze professionele golfbaan. Ondanks haar korte bestaan mag de baan al tot de beste golfcourses van Europa worden gerekend. Zo verzorgden zij al enkele keren de KLM Open. Een van de oudste toernooien van de Europese golftour. Maar het kan nog beter, in 2026 organiseren zij het grootste professionele damesgolfevenement ter wereld, de Solheim Cup.

Miba is trots om aan dit soort projecten mee te mogen werken. En dan vooral omdat je werkt met een opdrachtgever die een resultaat neer wil zetten wat nog decennia toonaangevend zal zijn.

Martijn ten Berge over Miba;

“Voor ons is het erg belangrijk dat we samenwerken met partijen die zoveel mogelijk toe te voegen hebben. Dat wil zeggen, meerdere disciplines in het traject van idee tot beheer. Want daar hebben we het over. Het houdt voor een onderneming als ons niet op na de realisatie van een project. En dat is precies waar Miba zo sterk in is.

En dat merk je vanaf het begin. Omdat Miba ook het beheer van onroerend goed kan begeleiden maakt men in het voortraject de juiste keuzes. Ze brengen de technische kennis naar voren en ontzorgen de opdrachtgever. Zo ontstaat op een natuurlijke manier een soort van ‘filter’ richting de andere betrokkenen. Precies de toegevoegde waarde waar wij als famliy office naar op zoek zijn.

Interessant detail om te benoemen is dat bij dit project tijdens de realisatie de aannemer ertussen uit viel. Een hele lastige situatie om mee om te gaan als alle processen reeds in gang gezet zijn. Ook op dit punt heeft Miba haar meerwaarde bewezen. Omdat zij degene waren die een nieuwe zorgvuldig geselecteerde aannemer haast naadloos aan hebben laten sluiten in de planning.

Of ik nog iets kan zeggen over de manier van werken? Ja, mijn antwoord is eigenlijk precies zoals men zelf werkt. Kort, duidelijk en inhoudelijk. Weinig poespas, gewoon zoals het is. En het klopt altijd.”