MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Herontwikkeling praktijk fysiotherapie ‘t Ruyshoff van Meelstraat in Helmond

Peelstaete vastgoed en ontwikkeling, waarvan Miba mede-aandeelhouder is, is de opdrachtgever van dit veelomvattend project van maar liefst 50 appartementen.

Het project, met Miba in de rol van projectontwikkelaar, wordt ontwikkeld ten behoeve van senioren met een eventuele zorgvraag. Het begint bij het initiatief, naar de aankoop van het pand, tot de ontwikkeling van het schetsontwerp en het opstellen uitgangspunten bestemmingsplan. Omdat verandering ook wel eens weerstand oproept heeft Miba met regelmaat contact gezocht met de bewoners om ook hen in de positieve veranderingen mee te nemen.

In samenwerking met de architect, W-installateur en ontwikkelaar is gewerkt aan een volledige vergunningsaanvraag en uitvoering gereed ontwerp.

De vergunning is in aanvraag als onderdeel van de uitgebreide WABO-procedure. Deze ligt nu stil in afwachting van de overeenkomst met de gemeente.

Duurzaamheid is ook in Helmond een belangrijk streven. Tijdens het ontwerpproces is een installatie-adviseur aangesloten om tot een duurzame klimaatinstallatie te komen. Samen met de architect, ontwikkelaar en BENG adviseur is dit tot een passend product gebracht wat klaar ligt voor realisatie.