MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Nieuwbouw Houthandel Scheijmans in Weert

Miba heeft bij dit project de disciplines ontwikkeling en projectmanagement op zich genomen.

De houthandel was voorheen gevestigd op de Biest in Weert. De gemeente wilde deze kasteel locatie graag in haar oude glorie herstellen en het bedrijf verplaatsen naar een industriegebied. Miba heeft de houthandel geholpen in de onderhandelingsfase met de gemeente en daarna in slechts 1 jaar een nieuw bedrijfspand ontwikkeld op industrieterrein Kampershoek. Een intensieve begeleiding van bouwfase tot oplevering.

Voordat Miba betrokken was heeft de gemeente 12 jaar lang tevergeefs geprobeerd deze verplaatsing voor elkaar te krijgen. Miba lukte dat in 6 maanden door haar transparante benadering en een intensieve samenwerking met de gemeente en andere betrokken partijen.

Na de verplaatsing heeft de gemeente de kasteellocatie omgebouwd tot park. Weertenaren kunnen nu dagelijks genieten van deze bijzondere openbaar toegankelijke locatie.

Naar aanleiding van de succesvolle verplaatsing van Scheijmans heeft de gemeente Weert Miba nogmaals benaderd om een Vleesverwerkingsbedrijf uit de binnenstad te verplaatsen. Ook deze verplaatsing is succesvol afgerond in 2020.