MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Realisering kantoorruimte, leslokaal en overige ruimtes STE in Eindhoven

Via de pandeigenaar is Miba benaderd om voor een nieuwe huurder huisvesting te realiseren en begeleiden. Een project met een uiterst korte looptijd (van initiatief tot oplevering in 6 maanden) omdat er weinig tijd was vanwege een opgezegd huurcontract op de oude locatie.

Er bleek geen tijd te zijn voor een normale doorloop van ontwerpfase tot uitvoering. Daarom is ervoor gekozen om het ontwerpproces en de realisatie gelijktijdig te laten verlopen. Iets wat Miba op het lijf geschreven bleek, improviseren en doorpakken.

De gemaakte keuzes vanuit de bouw/ontwerp vergaderingen werden direct door vertaald naar de uitvoering. Door met name de uitgesproken styling en afwerking was het continue bijsturen en schakelen met alle betrokkenen. Het gehele gebied van het plan is volledig kaal gemaakt en vanuit daar is opnieuw opgebouwd.

De nieuwbouw is grotendeels gerealiseerd op de eerste verdieping van het bestaande gebouw. Direct daarboven liggen woningen wat de uitvoering lastiger maakte i.v.m. overlast van geluid en bouwverkeer. Ook hiervoor geldt dat in overleg met de betrokkenen veel mogelijk is, als er maar goed gecommuniceerd wordt.