MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Herontwikkeling Temporary Art Centre in Eindhoven

Miba heeft bij dit project de discipline ontwikkeling en projectmanagement op zich genomen. Wij treden daarbij op als gedelegeerd projectontwikkelaar namens opdrachtgevers Focus Real Estate en Temporary Art Centre Eindhoven.

Het Temporary Art Centre afgekort het TAC huisvest jonge designers in een oud Philips pand aan de Vonderweg. Om een duurzame toekomst voor het TAC te kunnen garanderen dient het pand verregaand gerenoveerd te worden. Een deel van huidige pand maakt plaats voor ontwikkeling van nieuwbouw. Miba regelt en overziet zowel de herontwikkeling als de ontwikkeling van de nieuwbouw.

Na de realisering van dit deelproject in het Emmasingelkwadrant ontstaat een aantrekkelijk en levendig leefmilieu in een gebied wat al jaren braak ligt midden in de binnenstad van Eindhoven.

We leven in een uitdagende tijd om dit soort bijzondere projecten haalbaar te krijgen. Huren en hypotheekrentes staan onder hoogspanning en bouwkosten rijzen de pan uit. Daardoor is het nodig om op het scherpst van de snede te ontwikkelen en producten te creëren die op vlotte afzet in de markt kunnen rekenen. Miba snapt en regelt dat.