MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Realisering kantoorruimte Vado in Eindhoven

Via de pandeigenaar is Miba voor het projectmanagement benaderd om voor een nieuwe huurder huisvesting te realiseren en begeleiden. Daarbij werd de lat direct hoog gelegd. Zowel in afwerking/uitstraling maar ook op installatie gebied. Er werden hoge eisen gesteld aan verduurzaming, het beperken van energieverlies, gasloos maken en het naleven van Breeam uitgangspunten. Gedurende de realisatie van het project is de huurder tevens eigenaar geworden. Met name de keuze voor de interieurarchitect was erg belangrijke en sfeer bepalend. Daarvoor zijn vooraf zorgvuldige afwegingen gemaakt.

Miba heeft de opdrachtgever in het gehele traject optimaal begeleid. Van het opstellen van het PVE, tot advisering in de planvorming, als het middelpunt van het ontwerp proces en verantwoordelijke in het vergunningstraject. Om vervolgens het project te realiseren en alle uitvoerende partijen te selecteren en contracteren. Tijdens de uitvoering verzorgden wij de directievoering en bewaakten wij op Kwaliteit, Tijd, Geld, Organisatie en Informatie.

Het plan is gerealiseerd in een bestaand gebouw wat gelegen is op de eerste verdieping. Onder het project ligt een bestaande winkel, boven zijn woningen wat de uitvoering dubbel zo lastig maakte i.v.m. overlast van geluid en bouwverkeer.  Ook het uitrollen van een nieuw installatie concept in een binnenstedelijke omgeving was een serieus groot vraagstuk dat zonder twijfel en in goede samenwerking met de betrokkenen is aangepakt. De gehele verdieping inclusief de aanwezig kluisruimte zijn eerst volledig kaal gemaakt en vanuit daar opnieuw opgebouwd.

Het high end resultaat in dezelfde omgeving als voorheen was voor velen ondenkbaar. De tevreden gebruiker is het levende bewijs dat het mogelijk is. En dat alles in slechts 1 jaar tijd. Als je maar samenwerkt.