MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Nieuwbouw Villa Casimir in Roermond, van rijksmonument naar zorgappartement

Een rijksmonument transformeren naar 18 zorgappartementen. Daar komt nogal wat bij kijken. Miba deinst daar niet voor terug en heeft de discipline projectmanagement voor haar rekening genomen.

Het voortraject was erg belangrijk omdat het een rijksmonument betreft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een harmonieuze afstemming met de welstandscommissie. Vanaf het begin is er een succesvolle afstemming ontstaan met alle betrokkenen, met de focus op de eindbelegger en de zorginstelling.

Het project heeft van initiatief tot sleuteloverdracht 2 jaar geduurd. Hetgeen relatief kort is gezien het karakter van het project. Natuurlijk zijn daarbij ook de in de bouw betrokken bedrijven belangrijk geweest, oa Bouwmij Janssen, elektrotechniek Sprengers en LKS installaties.

Een verrassende wending waar we mee te maken kregen is dat de beoogde zorgaanbieder in het proces veranderde. Wij zijn erin geslaagd om deze onvoorziene verandering zonder vertraging of wanklank mee te nemen in het proces. De wensen van de nieuwe zorgaanbieder zijn nagekomen, het resultaat is een succes.

De villa is met haar huiselijke identiteit uitermate geschikt voor zorgbehoevende bewoners. We horen nog steeds enthousiaste reacties terug.