MIBA Wilhelminastraat 13 5721 KG Asten +31 (0)493 690 184 info@miba-asten.nl

Nieuwbouw woongebouw Woenselse Markt in Eindhoven

Een goede relatie van Miba kocht een locatie aan op de Woenselse markt te Eindhoven. De vraag aan Miba was om een kwalitatief woongebouw voor verhuurdoeleinden te ontwikkelen voor de lange termijn. Samen met Grip op Vastgoed is de ontwikkeling gedaan en is een optimaal resultaat qua programma bereikt door de woningen te richten op een hof met gezamenlijke buitenruimte.

Miba heeft de rol van ontwikkelaar en controleur tijdens de ontwerp en bouw-voorbereidingsfase ingevuld. Wij hebben de uitvoerende partijen gecontracteerd en tijdens de realisatie als directievoerder opgetreden. En zoals altijd daarbij de belangen van de initiatiefnemer behartigd.

Er is op dit project gekozen voor een organisatievorm waarin de aannemer getenderd is op basis van de vergunningstukken. Om vervolgens een bouwteam samen te stellen om het plan technisch te optimaliseren voor de optimale prijs- en kwaliteitsverhouding.

Het resultaat is nog mooier dan verwacht, met recht een hoge woonstandaard in de binnenstad van Eindhoven.

Een interessant kenmerk van het project is dat het een binnenstedelijke ontwikkeling is waarbij de omgeving belangrijk is en we respectvol om moeten gaan met de bezwaren uit de buurt.

Oplevering medio 2023